Biopoint
Noordhoeksewegeling 5
4421 RE Kapelle
E-mail: denoordhoek@biopoint-kapelle.nl

Biologisch

Kwekerij De Noordhoek teelt volledig biologisch. Ziekten en plagen worden alleen bestreden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Lieveheersbeestjes gaan bijvoorbeeld de luizen te lijf en sluipwesten moeten de witte vlieg verdrijven. Goede insecten eten dus de schadelijke op. Verder gebruikt de kwekerij enkel organische mest en compost. Bij de biologische teelt blijven dus geen schadelijke resten van chemische bestrijdingsmiddelen achter in en op de vrucht.

In de traditionele teelt groeien planten op substraat. Maar bij De Noordhoek staan ze met beide benen in de grond. De plant moet meer moeite doen om water te vinden, waardoor de vruchten langzamer groeien. Ook kan de plant uit de grond veel meer goede stoffen tot zich nemen. In de vruchten zitten dus minder water en meer voedingstoffen. De smaak is hierdoor heerlijk. Want bij De Noordhoek ontstaan komkommers, tomaten en paprika’s zoals de natuur ze geeft.

De Noordhoek is betrouwbaar biologisch.
Want ze is  en gecertificeerd.

Britse onderzoekers stelden vast dat het gehalte van sommige essentiële mineralen als magnesium, ijzer en zink hoger ligt in biologisch geteelde groente. Ook bevat ze polyfenolen die vormen van kanker, hart- en vaatziekten helpen voorkomen en celveroudering uitstellen.